Ósmoklasiści na Dniach Otwartych

18 kwietnia zainteresowani uczniowie klas ósmych mieli okazję wziąć  udział w dniu otwartym zorganizowanym w Zespole Szkół Gastronomiczno-Usługowych im. Marii Dąbrowskiej w Chorzowie.

Młodzież mogła podejrzeć pracę na kuchni oraz w cukierni. Co odważniejsi podjęli się "wyzwania sztućcowego" i mieli okazję wymieszać sobie pysznego drinka.

Ósmoklasiści zostali oprowadzeni po szkole i warsztatach. Omówione zostały oferowane przez szkołę następujące kierunki :

  • technik hotelarstwa,
  • technik żywienia i usług gastronomicznych,
  • technik usług kelnerskich,
  • kucharz,
  • cukiernik,
  • kelner,
  • magazynier logistyk,
  • pracownik obsługi hotelowej .

Autor : Joanna Gąbka-Siedlaczek

NA GÓRĘ